Gastronomia

Terminal w gastronomii (nazywany potocznie bonownikiem) używany jest do zbierania zamówień od Klientów oraz automatycznego przesyłania informacji pomiędzy kelnerami oraz kuchnią. Na kolektorze wyświetlane są informacje dotyczące każdego ze stolików, ile osób siedzi przy każdym, co zamówili i czy zamówienie zostało zrealizowane. Do zastosowań w gastronomii, zazwyczaj używa się terminali wyposażonych w łączność bezprzewodową Bluetooth / WiFi, takich jak Unitech PA500, PA600. Dzięki specjalnej stacji dokującej z ładowarką na dodatkowy akumulator i błyskawiczny sposób jego wymiany, kelnerzy mogą pracować bez zbędnych przerw. Coraz częściej w gastronomi terminale wypierają standardowe palmtopy, ze względu na swoją wytrzymałość na wilgoć, kurz oraz wielokrotne upadki.

Ta strona używa ciasteczek (cookies) w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Czytaj więcej »